Al meer dan 30 jaar organiseert Speelstad Brielle een evenement voor kinderen in de schoolvakantie. Ooit is Speelstad ontstaan als activiteit voor kansarme kinderen en deze toch iets te bieden in de vakantie wanneer andere kinderen op vakantie waren.
Inmiddels hebben wij jaarlijks zo’n 500 kinderen en dat 3 dagen lang! De kosten proberen we zo laag mogelijk te houden, voor €11,50 mag je 3 dagen komen spelen. Kinderen van de Brielse basisscholen van groep 3 t/m 8 zijn bij ons welkom. Het aanbod voor de kinderen is zeer gevarieerd. Je kunt bij ons hutten timmeren, knutselen, sport en spel activiteiten uitvoeren, op afstand bestuurbare bootjes varen en klimmen en klauteren. Bij goed weer hebben we aan het einde van de dag een waterglijbaan.
We proberen zoveel mogelijk op sociaal vlak, zo benaderen we ieder jaar de voedselbank en stichting vluchtelingenwerk. Deze kinderen krijgen van ons een gratis toegangsbewijs. Daarnaast hebben we een samenwerking met stichting het gehandicapte kind en proberen we ook om kinderen met en zonder beperking met elkaar te laten spelen. Tot slot hebben we een samenwerking met de Brielse Huiskamer en Welzijn Ouderen. Jaarlijks organiseren we een dagtripje naar Speelstad waar we jong en oud samen laten komen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld ouderen met dementie die niet snel ergens naar toe kunnen maar bij ons gewoon even zichzelf kunnen zijn en lol maken op hun manier zonder dat iemand daarvan op kijkt.
Daarnaast proberen het niet alleen voor de kinderen maar ook voor de vrijwilligers 3 hele leuke dagen te maken. Ook deze groep is zeer gevarieerd in de leeftijdscategorie van 13 t/m 80 jaar en we zelfs een aantal mensen met een verstandelijke beperking met begeleiding onderdeel laten zijn van het geheel.
Echter wordt de regelgeving steeds strenger. Er worden steeds meer eisen gesteld aan het verlenen van de vergunning waar ook wij aan moeten voldoen. Daarom zijn we aan het sparen voor een nieuwe “grote” tent. Deze tent gebruiken we voor o.a. de knutselactiviteiten, maar wordt ook gebruikt voor de opslag van spullen voor de nacht en bij heel slecht weer vangen we de kinderen hierin op als deel van ons veiligheidsplan. Deze tent gaat inmiddels jaren mee maar is toe aan vervanging, de palen zijn enorm zwaar voor de vrijwilligers die ons helpen met de opbouw maar ook het gebruik hiervan i.c.m. toenemende eisen van de gemeente zullen ervoor zorgen dat we dit jaar een nieuwe tent moeten aanschaffen.
Wij hanteren voor de kinderen lage entreekosten om zo de toegankelijkheid van ons evenement zo groot mogelijk te houden. Hierdoor kunnen wij niet zo hard sparen als dat we zouden willen. Daarom willen we u oproepen ons hierbij te helpen door middel van een donatie.
Doneert u voor onze nieuwe tent? https://www.gofundme.com/f/nieuwe-tent-speelstad
Categorieën: Nieuws