Je hebt het passe-partout voor een aantal dingen nodig, allereerst natuurlijk om binnen te komen maar ook voor het verkrijgen van pallets en spijkers en voor de kabelbaan. Van die pallets en spijkers gaan jullie mooie hutten bouwen. Vorm een groepje om zo´n hut te bouwen. Samenwerken dus!

Verkeersmaatregelen
Speelstad start om 09:30 uur. Voor de ouders die hun kinderen met de auto komen brengen, gedurende de aankomst- en vertrekmomenten proberen we het verkeer zoveel mogelijk een richting op te begeleiden en is er een kiss-and-ride maatregel van toepassing. Er is politie en er zijn verkeersbegeleiders die de kinderen naar de ingang van de Prikkevest brengen. Ouders met auto komende vanaf het Maarland worden verzocht via Meeuwenoord, Lumeyweg en de Langesingel terug te keren. Nog beter brengt u uw kinderen op de fiets. Er is voldoende ruimte gemaakt om de fietsen te parkeren, zo houden we de voetpaden vrij. Op de brug mogen geen fietsen geparkeerd worden, ook niet tijdelijk, i.v.m. met de verkeersveiligheid. Om 15.30u. kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Voor ouders die willen blijven kijken is er een terras ingericht met koffie, koek, thee en fris.

Meenemen
Iedereen die wil timmeren moet zelf een hamer meenemen, zet hier wel je naam op zodat je altijd je hamer, mocht je die kwijt raken, kunt terugvinden bij gevonden voorwerpen. Als je plank te lang is dan heeft de bouwhulp een zaag om hem op maat te zagen.Als het weer het toelaat zal regelmatig de waterbaan opengaan, neem dus een handdoek mee en eventueel zwemkleren en badschoenen zodat je niet op je blote voeten over het veld terug hoeft naar je hut, daar kan nog weleens wat hout liggen met spijkers.

Lunch, drinken en lekkers
Eten en drinken kun je van thuis meenemen of je kunt op Speelstad iets lekkers kopen bij de snackwagen. We hebben patat, frikandellen, kroketten pannenkoeken, frisdranken, ijsjes en snoep. Op het terrein is schoon drinkwater, neem een flesje of bidon mee om te vullen.

Kijkavond en disco
Woensdagavond is er een disco van 19.00 uur tot ± 20.30 uur. Op woensdagavond mogen de kinderen en iedereen die het leuk vindt te komen kijken naar de knutsels en hutten meebrengen.

Categorieën: Nieuws